<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

‘Zijn katholieken minder solidair met vervolgde christenen in Midden Oosten?’

KN Redactie 18 maart 2016
image

Nederlandse Kerken en kerkelijke organisaties zijn in februari een publiekscampagne gestart om aandacht te vragen voor het belang van de aanwezigheid van christenen in Syrië en Irak.

Ze doen dit onder de titel ‘Hoop voor de kerk in Syrië en Irak’.

‘Bid voor hen’

Zoals bekend hebben christenen in het bijzonder te lijden onder de conflicten in het Midden-Oosten. Zij trekken er massaal weg. Westerse christenen kunnen hun vervolgde geloofsgenoten concreet helpen, zegt Geert van Dartel van de Katholieke Vereniging voor Oecumene (KVvO), een van de dragende organisaties. “Laat hen niet in de steek. Bid voor hen en steun organisaties die hulplijnen met Syrië en Irak hebben.”

Vragenlijst

Om het bewustzijn van de problematiek te peilen en die te verhogen, verspreiden de organisaties via www.hoopvoordekerkinsyrieenirak.nl een vragenlijst. Volgens Van Dartel blijft de deelname van katholieken aan die enquête tot nu toe ver achter bij die van protestanten en anderen. “Ik weet niet wat ik daarvan moet denken”, aldus Van Dartel. Hij doet een oproep de enquête alsnog in te vullen. Het kost maar tien minuten van uw tijd.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.