<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Zuid-Afrikaanse kardinaal: jongerensynode te eurocentrisch

KN Redactie 13 oktober 2018
image
Kardinaal Wilfrid Napier van Durban, Zuid-Afrika. (Foto: CNS)

De prominente Zuid-Afrikaanse kardinaal Wilfrid Napier van Durban, die deelneemt aan de Jongerensynode in het Vaticaan, is van mening dat het werkdocument van de synode te “eurocentrisch” is.

Volgens hem houdt de huidige versie van het werkdocument te weinig rekening met de situatie van jongeren in Afrika en andere delen van de wereld.

Massamigratie vanuit Afrika

Hoewel Napier het proces van de synode tot dusver heeft geprezen, noemde hij een aantal thema’s waarvan hij en zijn collega-Afrikaanse bisschoppen vinden dat deze in het slotdocument naar voren moeten komen.
Zo houdt het werkdocument onvoldoende rekening met de impact van massamigratie vanuit Afrika naar andere landen.Vanwege de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en het milieu, vertrekken jongeren uit Afrika.

Kinderarbeid

“Degenen die van het land zouden hebben geleefd, zijn nu niet in staat om dat te doen”, dus ze migreren, zei hij, vanwege het effect van ontbossing en agressieve mijnbouwtechnieken. Hij veroordeelde ook de economische omstandigheden die leiden tot kinderarbeid in Afrika. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.