fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

‘De Mis centraal in het leven’: hiervoor vraagt de paus in juli gebed

Hannah Brockhaus - CNA 5 juli 2023
image
Paus Franciscus heeft katholieken gevraagd om in juli te bidden voor het centraal stellen van de Eucharistie in het leven. Foto: OSV News - CNS/Gregory Shemitz

“Als je aan het einde van de Mis hetzelfde bent als aan het begin, is er iets mis”, zegt de paus in een video die op 3 juli werd gedeeld door diens wereldwijde gebedsnetwerk.

“Laten we bidden dat katholieken de Eucharistieviering centraal stellen in hun leven”, zei hij, “die menselijke relaties verandert en een ontmoeting met God en hun broeders en zusters opent.”

Video

De gebedsvideo van de paus, die maandelijks wordt uitgebracht, bevat beelden van de Mis, vooral van de consecratie, het moment waarop het brood het lichaam van Christus wordt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Er zijn ook beelden van mensen die anderen ontmoeten en helpen: een man begroet een dakloze man op straat, een vrouw brengt boodschappen naar een oudere vrouw en een kerkganger brengt de communie naar een aan huis gebonden man.

Zoals Jezus

“Elke keer dat we deelnemen aan de Eucharistie”, zei paus Franciscus, “komt Jezus, en Jezus geeft ons de kracht om lief te hebben zoals Hij liefhad, omdat het ons de moed geeft om anderen te ontmoeten, uit onszelf te treden en onszelf te openen met liefde voor anderen.”

In de Eucharistie geeft Christus “zichzelf voor ons. Hij nodigt ons uit, zodat ons leven door Hem kan worden gevoed en het leven van onze broeders en zusters kan voeden”, zei hij.

https://www.kn.nl/donaties/

“De Eucharistieviering is een ontmoeting met de verrezen Jezus. Tegelijkertijd is het een manier om ons open te stellen voor de wereld, zoals Hij ons heeft geleerd.”