fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Maria is een ‘herkenbaar rolmodel’ voor jongeren, zegt de paus

Luuk van den Einden 5 mei 2022
image
Paus Franciscus met een groep jongeren tijdens zijn bezoek aan Myanmar in 2017. Foto: CNS - L'Osservatore Romano, Reuters

De paus heeft zijn eerste gebedsintentie voor de meimaand opgedragen aan jongeren. Hij roept katholieken op om voor hen te bidden en spoort jongeren aan Maria als rolmodel te zien.

Paus Franciscus deelt zijn gebedsintentie in een video van zijn Pope’s Worldwide Prayer Network. In het filmpje vraagt hij jongeren te antwoorden aan Gods oproep om heilig te zijn. Wie gehoor aan die oproep wil doen, doet er goed aan om Maria als voorbeeld te nemen, aldus de paus.

Maria als rolmodel

“Als ik me een herkenbaar rolmodel voor jongeren voorstel, dan denk ik altijd aan onze Moeder Maria”, zegt de paus. “Haar moed, de manier waarop ze kon luisteren en haar toewijding aan haar dienstbaarheid zijn een voorbeeld.”

“Ze was moedig en vastbesloten om ‘ja’ te zeggen tegen de Heer”, vervolgt paus Franciscus. “Jonge mensen, als jullie een nieuwe, betere wereld willen opbouwen moeten jullie haar voorbeeld volgen en risico’s durven nemen.”

Om Maria te kunnen navolgen, moeten jongeren kunnen onderscheiden wat “Jezus van je wil, niet wat je zelf denkt te kunnen doen”, zegt de paus.

Opa’s en oma’s

Om te kunnen onderscheiden wat God met je leven wil, kun je volgens de paus luisteren “naar de woorden van je grootouders.” Grootouders zijn een voortreffelijke bron van wijsheid bij het onderscheiden van Gods wil voor ons leven. “In de woorden van je opa’s en oma’s kun je een wijsheid ontdekken die je voorbij de zorgen van alledag brengt. Ze zullen je zorgen in een breder perspectief zetten.”

Aan het slot van de video roept paus Franciscus alle katholieken op te bidden “zodat alle jongeren in Maria’s leven de juiste manier om te luisteren, de diepte van de onderscheiding, de moed van het geloof en toewijding aan dienstbaarheid mogen ontdekken.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Bron: Vatican News, Crux