fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus hoopt Kazachstan te bezoeken

KN Redactie 12 april 2022
image
De paus tijdens zijn bezoek aan Malta, op 3 april jl. Foto: CNS - Paul Haring

Paus Franciscus zou graag Kazachstan bezoeken, zo zei hij tijdens een videoconferentie met de Kazachse president Kassym-Jomart Tokayev. 

In het land dat op de grens ligt van Oost-Europa en West-Azië, zal in september de zevende editie van het Wereldreligiecongres plaatsvinden, waarbij belangrijke religieuze leiders aanwezig zullen zijn. Het congres wordt in de hoofdstad Nur-Sultan gehouden.

Gebed voor de vrede

Het eerste congres van leiders van wereldreligies en traditionele religies werd in 2003 in de Italiaanse stad Assisi gehouden. Onder leiding van paus Johannes Paulus II werd toen een dag voor het gebed voor de vrede gehouden.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Met het initiatief wilde de toenmalige paus de positieve bijdrage onderstrepen van religies en onderlinge dialoog bevorderen tussen volkeren en landen. Dit gebeurde na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Wereld na de pandemie

Het komende congres zal ingaan op de rol van wereldleiders en leiders van religies bij de sociaal-geestelijke ontwikkeling van de mensheid na de coronapandemie.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.