fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Vaticaanse postzegels benadrukken pauselijke betrokkenheid interreligieuze dialoog

Catholic News Service 9 februari 2021
image
De ontmoeting van de paus in januari 2016 met de opperrabbijn van Rome. Foto: CNS photo, Vaticaanse Bureau voor Filatelie

Een nieuwe serie Vaticaanse postzegels belicht de inspanningen van paus Franciscus om de interreligieuze dialoog te bevorderen.

De serie, die eind februari verschijnt, toont foto’s van enkele belangrijke bijeenkomsten van de paus met leiders van andere wereldreligies in de afgelopen zes jaar.

Geroepen om kind van God te zijn

Volgens het Vaticaanse Bureau voor Filatelie illustreert de postzegelserie de leer van paus Franciscus in zijn encycliek Fratelli Tutti.

Daarin schrijft de paus dat “de verschillende religies, die uitgaan van de erkenning van de waarde van ieder mens als een schepsel dat geroepen is om een zoon of dochter van God te zijn, een waardevolle bijdrage bieden aan het opbouwen van broederschap en het verdedigen van gerechtigheid in de samenleving”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“De dialoog tussen personen van verschillende religies vindt niet alleen plaats uit diplomatie, beleefdheid of tolerantie. Het is het doel van de dialoog om vriendschap, vrede en harmonie tot stand te brengen en om morele en geestelijke waarden en ervaringen te delen in een geest van waarheid en liefde”, aldus Franciscus in de encycliek.

Het negende jaar van Franciscus’ pontificaat

De postzegelserie markeert het begin van het negende jaar van het pontificaat van paus Franciscus, dat op 13 maart 2013 begon.

De vier ontwerpen in de serie tonen onder meer de ontmoeting van de paus in januari 2016 met de opperrabbijn van Rome. Ook zijn ontmoeting in februari 2019 met sjeik Ahmad el-Tayeb, grootimam van de al-Azhar-moskee en -universiteit in Egypte, is te zien.

https://www.kn.nl/abonnementen/