fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Advent

Giving Tuesday: voor een presentje aan mensen die het nodig hebben

Selinde van Dijk-Kroesbergen 1 december 2020
image
Kerstfeest van Sant'Edigio in Amsterdam Foto: Sant'Edigio Nederland

Vandaag trapt Sant’Egidio haar voorbereiding op het kerstfeest af met de inzamelactie ‘Giving Tuesday’. Op deze ‘internationale geefdag’ start de gemeenschap met het inzamelen van geld voor een kerstfeest met arme, dakloze en eenzame mensen.

Eerder werden er altijd cadeaus ingezameld. Dat kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet. Daarom vraagt de gemeenschap dit jaar om een financiële gift. Hiervan kunnen dan cadeaus als mondkapjes en thermobekers worden gekocht. De presentjes zullen met Kerstmis worden uitgedeeld aan honderden mensen, onder wie daklozen, ouderen, gevangenen, vluchtelingen en kinderen.

‘Ander feest met dezelfde vrienden’

De Giving Tuesday-actie vindt in ons land alleen in Amsterdam plaats. Dit jaar zal het volgens de organisatie door corona “een ander feest met dezelfde vrienden” zijn. Of en hoe de overige Sant’Egidio afdelingen in Nederland dit jaar Kerstmis zullen vieren, is nog onbekend.

Jaarlijks vieren de lokale gemeenschappen van Sant’Egidio in zo’n 78 landen en in ongeveer 600 steden Kerstmis met honderdduizenden “armste vrienden.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1