<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Advent

Giving Tuesday: voor een presentje aan mensen die het nodig hebben

Selinde van Dijk-Kroesbergen 1 december 2020
image
Kerstfeest van Sant'Edigio in Amsterdam Foto: Sant'Edigio Nederland

Vandaag trapt Sant’Egidio haar voorbereiding op het kerstfeest af met de inzamelactie ‘Giving Tuesday’. Op deze ‘internationale geefdag’ start de gemeenschap met het inzamelen van geld voor een kerstfeest met arme, dakloze en eenzame mensen.

Eerder werden er altijd cadeaus ingezameld. Dat kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet. Daarom vraagt de gemeenschap dit jaar om een financiële gift. Hiervan kunnen dan cadeaus als mondkapjes en thermobekers worden gekocht. De presentjes zullen met Kerstmis worden uitgedeeld aan honderden mensen, onder wie daklozen, ouderen, gevangenen, vluchtelingen en kinderen.

‘Ander feest met dezelfde vrienden’

De Giving Tuesday-actie vindt in ons land alleen in Amsterdam plaats. Dit jaar zal het volgens de organisatie door corona “een ander feest met dezelfde vrienden” zijn. Of en hoe de overige Sant’Egidio afdelingen in Nederland dit jaar Kerstmis zullen vieren, is nog onbekend.

Jaarlijks vieren de lokale gemeenschappen van Sant’Egidio in zo’n 78 landen en in ongeveer 600 steden Kerstmis met honderdduizenden “armste vrienden.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.