<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Duitsland

Dom van Keulen extra beveiligd vanwege aanwijzingen over mogelijke aanslag

Luuk van den Einden 24 december 2023
image
De Dom van Keulen wordt rond de Kerstdagen extra beveiligd omdat de politie vermoedens heeft van een mogelijke terroristische aanslag. Foto: CNS - Theodor Barth, KNA

De beveiliging van de Dom van Keulen wordt rond de Kerstdagen aangescherpt omdat Duitse autoriteiten grondige vermoedens hebben van een mogelijke aanslag. Ook in Oostenrijk en Spanje zijn signalen voor mogelijke aanslagen.

In de avond van 22 december heeft de Keulse politie de kathedraal al grondig doorzocht. Daarbij zijn onder meer honden ingezet om naar explosieven te zoeken.

‘Vage tip’

Vanaf vandaag worden bezoekers van de Dom, een van de meest bezochte kerkgebouwen van Europa, bij binnenkomst gecontroleerd. Volgens de NOS worden toeristen en mensen die in de kathedraal een Mis mee willen vieren gevraagd om geen tassen mee te nemen en om ruim op tijd aanwezig te zijn.

Volgens het journaal van de Duitse publieke omroep hebben autoriteiten enkele dagen geleden een “vage tip” ontvangen; die zou gaan over een mogelijke aanslag op de Keulse Dom. Een islamitische terreurcel zou die plannen. De politie heeft één arrestatie verricht, van een man die bekendstaat als extremistisch.

Stephansdom

Ook de Weense Stephansdom zou een mogelijk doelwit van een aanslag kunnen zijn. De Oostenrijkse politie heeft al meerdere mensen opgepakt en laat weten dat het dreigingsniveau verhoogd is.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In de Oostenrijkse hoofdstad zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo kunnen mensen agenten met machinegeweren op straat verwachten.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.