fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

‘Ik wil bij die jongeren horen’

KN Redactie 18 juli 2016
image
Laetitia Verbeiren.

In het Poolse Krakau zijn eind juli de Wereldjongerendagen (WJD). Laetitia Verbeiren (22) gaat met een Nederlands-Vlaamse reis van de Gemeenschap Emmanuel en zal op de website van Katholiek Nieuwsblad een reisblog bijhouden.

Hieronder haar eerste bijdrage

‘Alle mogelijke scenario’s’

Nog een paar dagen te gaan en dan vertrekken we richting Polen! Samen met zo’n 80 jongeren uit Vlaanderen en Nederland die kozen voor de route van de gemeenschap Emmanuel zal ik de Wereldjongerendagen meemaken. Ik kijk er naar uit!

De laatste dagen voor vertrek worden dan ook gebruikt als excuus om gezellig te gaan winkelen met vriendinnen. Jurkjes, shortjes, regenjas, wandelschoenen voor de staptocht in de voetsporen van Johannes Paulus II, antimuggen en zonnebrand worden aangeschaft tijdens onze shopuren en we fantaseren er op los over het weer in Polen, het gastgezin bij wie we terecht zullen komen, de deelgroep waarin we ingedeeld zullen worden en de spelletjes die we willen meenemen voor tijdens de lange busrit. Ook mijn slaapzak en matje liggen al klaar voor de laatste nacht in open lucht en ik ben voorbereid op alle mogelijke scenario’s. Een dosis flexibiliteit en zin in avontuur kan je op zo’n reis wel gebruiken, heb ik gemerkt in Madrid in 2011. Nu alles nog in mijn rugzak krijgen!

‘Hart voor te bereiden’

Naast alle materiële zaken vind ik het ook erg belangrijk om mijn hart voor te bereiden. De WJD is een groot feest en ik kijk enorm uit naar de concerten, de workshops, de oude en nieuwe vrienden die ik zal ontmoeten en de sfeer van een paar miljoen jongeren bij elkaar. Maar het is natuurlijk ook een bedevaart. Daarom staat het inpakken van mijn Bijbel pas op dinsdagmiddag op het programma. Tot die tijd probeer ik elke dag te bidden voor een open en ontvankelijk hart voor alles wat God me tijdens deze twee weken zal willen geven.

‘Kippenvel’

Hierop aansluitend wil ik graag even de laatste scène van de film **War Room** (2015) delen. Het  krachtige gebed van de oudere en heel biddende mevrouw Clara bezorgde me kippenvel toen ik onlangs naar de film keek. Ze bidt:

‘Raise ‘Em Up’

Raise up more that will call upon Your name. Raise up those that love You, and seek You, and trust You. Raise ‘em up, Lord! Raise ’em up!

Lord, we need a generation of believers who are not ashamed of the gospel!
We need an army of believers, Lord, that hate to be lukewarm, and will stand on Your Word above all else! Raise ’em up, Lord! Raise ’em up!

I pray for unity among those that love You.
I pray that You open their eyes so that they can see Your truth, Lord.
I pray for Your hand of protection and guidance.

Raise up a generation, Lord, that will take light into this world; that will not compromise when under pressure; that will not cower, Lord, when others fall away!

Raise ’em up, Lord, that they will proclaim that there is salvation in the name of Jesus Christ!
Raise up warriors, Lord, who will fight on their knees, who will worship you with their whole hearts, Lord!

Lord, call us to battle, that we may proclaim King of Kings, and Lord of Lords!

I pray these things with all my heart.
Raise ’em up, Lord!
Raise ’em up!

‘100% voor Jezus te gaan’

Dát is volgens mij het doel van de Wereldjongerendagen: gelovigen samenbrengen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen op weg te gaan. Ik wil bij die jongeren horen waar mevrouw Clara het over heeft, bij een generatie die bidt om eenheid en vrede in de wereld en die niet bang is om 100% voor Jezus te gaan en Zijn liefde uit te stralen.