<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
[BEELDGALERIJ - gebruik de pijltjestoetsen om te bladeren] De eerste bezoekers betreden op 26 mei de heropende Heilig Grafkerk in Jeruzalem. Foto's: CNS photo/Ronen Zvulun, Reuters
In beeld

Heropend graf

Anton de Wit 27 mei 2020

Volgens de overlevering ging op deze plek het graf van Christus open, om op een Paasmorgen zo’n 2000 jaar geleden leeg aangetroffen te worden. De Heilige Grafkerk die er gebouwd werd, gaat nu ook voorzichtig weer open, nadat die ruim twee maanden leeg was gebleven door de lockdown in Israël.

Geen opgevouwen zwachtels en doeken ditmaal, maar mondkapjes en ontsmettende handgel. Maar voorzichtig vangt ook hier het leven weer aan, waar eerst de doodse stilte heerste. Toch nog Pasen in Jeruzalem.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.