fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

Model met Downsyndroom schittert in campagne Gucci

Roel Weerheijm 13 augustus 2020
image
Het Britse model Ellie Goldstein Foto: ZEBEDEE/SplashNews.com - ANP

Ellie Goldstein (18), een Britse met het syndroom van Down, is het nieuwe gezicht van de l’Obsur mascara van het Italiaanse mode- en beautyconcern Gucci. Alessandro Michele, creatief ontwerper bij Gucci, zei in Vogue: “Ik ontwierp L’Obscur mascara voor authentieke mensen die make-up gebruiken om hun verhaal van vrijheid op hun manier te vertellen.”

Meer dan 114 duizend likes

Goldsteins foto werd door Michele geselecteerd uit de inzendingen voor #theguccibeautyglitch, een project van Gucci Beauty en Vogue Italië rond het thema Unconventional Beauty, ‘onconventionele schoonheid’.

Gucci heeft zich aangesloten aan bij de beweging die de acceptatie van diversiteit en beperkingen ondersteunt. De reactie van het publiek was heel positief: Goldsteins foto kreeg meer dan 114 duizend likes.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

‘Ik ben zoals zij’

Het model zelf vertelde aan Vogue: “De enige uitdaging die ik wel eens tegen ben gekomen, is dat mensen tegen mijn moeder begonnen te praten en naar mij alleen gebaarden, tot ze zich realiseerden dat ik ook kan communiceren en dat ik ben zoals zij, alleen misschien iets langzamer in het leren van dingen.”

Ze ziet er natuurlijk en vrolijk uit. Die eigenschappen zijn de beste reclame voor het overbrengen van schoonheid, aldus Gucci. “Als ik naar de foto’s kijk, voel ik me blij met mezelf”, zei Goldstein nadat ze de foto’s en de duizenden positieve reacties op Instagram had gezien.

Een positief licht

Moeder Yvonne Goldstein, zei tegen de BBC dat ze nooit had durven dromen dat een bedrijf als Gucci geïnteresseerd zou zijn in Ellie, hoewel ze benadrukt dat haar dochter beroemd wil worden.

“We hopen dat andere merken dit opmerken en zelfs dat het de norm wordt om ook modellen met een beperking te kiezen”
- Laura Johnson van modellenbureau Zebedee

Maar, voegt ze toe: “De reacties die we ontvangen hebben laten zien dat de wereld klaar is om diversiteit en inclusiviteit te omarmen. Met alles wat er nu gaande is, moeten we dingen meer in een positief licht zien.”

Inclusiviteit is belangrijk

Ellie Goldstein is vanaf haar vijftiende aangesloten bij Zebedee Management, dat is gespecialiseerd in modellen met ‘beperkingen en alternatieve verschijningsvormen’.

Laura Johnson van Zebedee Management zei tegen Metro: “Inclusiviteit van iedereen in de modellenwereld is heel belangrijk, niet alleen omdat het ethisch het beste is, maar ook omdat het bedrijfsmatig zinvol is.”

Een prachtige persoonlijkheid

Ze vervolgt: “Ellie is een prachtige persoonlijkheid van binnen en buiten. Ze verlicht de kamer als ze binnenkomt en ze is heel professioneel. Ze heeft talent en is een natuurlijke schoonheid. Dit betekent heel veel voor haar, haar familie en de gemeenschap.”

“We hopen”, aldus Johnson, “dat andere merken dit opmerken en zelfs dat het de norm wordt om ook modellen met een beperking te kiezen.”

Bron: Aleteia.