fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Boek

‘Ga verder, en wees niet bang!’ Bemoedigende biografie van een jonge zuster

Pieter Derdeyn 25 augustus 2022
image
Zuster Clare Crockett koos op haar negentiende voor het religieuze leven. Ze overleed in 2016 tijdens een aardbeving in Ecuador; ze is 33 jaar geworden. Foto: CNS - Servant Sisters of the Home of the Mother

Clare Crockett was een beginnend actrice, maar koos op haar negentiende toch voor het religieuze leven. In 2016 stierf ze tijdens een aardbeving in Ecuador. Er is nu een biografie over haar verschenen.

“Het is alsof je op een klif staat en je weet dat je moet springen. Je bent erg bang, maar je weet dat je het moet doen en dat Gods handen je zullen opvangen.”

Met deze woorden beschrijft Clare Crockett haar bekeringsproces. Een heuse weg, voor deze getalenteerde jonge Noord-Ierse. Als kind kon ze al harten veroveren, wat haar de deuren opende voor een bliksemcarrière in de filmwereld. Maar deze wereld van roem, geld, feestjes, vriendjes, roken en drank schiep in haar hart slechts een zinloze leegte.

Wakker geschud

Tijdens een trip naar Spanje belandde de ‘gekke geit’ van de discotheek op Goede Vrijdag in een wake. Haar onverschilligheid werd er op een huiveringwekkende manier wakker geschud als ze toch overeind komt om het kruis te aanbidden: “Ik zag dat ik de Heer aan het kruis had genageld door mijn zonden en dat ik Hem enkel kon troosten door Hem mijn leven te geven.”

Clare werd zuster en liet in 2016 op 33-jarige leeftijd het leven tijdens een zware aardbeving in Ecuador. Men spreekt al over het starten van het zaligverklaringsproces. Naast een website werd er ook een film over haar leven gemaakt.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Levensechte thema’s

Ik ben gelukkig, gelukkig, gelukkig! focust iets meer op de geestelijke dimensie van haar levensweg. Het is een geestelijke biografie van de hand van een jonge Portugese priester, geschreven voor jongeren. Je proeft dus heel wat jeugdig, vurig enthousiasme.

In Clare Crockett worden deugden geprezen als grootmoedigheid, edelmoedigheid en heiligheid. Het gaat erom alles te geven. Al neemt het boekje een hoge vlucht, de les blijft praktisch toepasbaar en de thema’s levensecht, zoals omgaan met imago of puistjes.

Verandering kost moeite

Een aanbevolen boekje voor de bemoediging van jonge gelovigen, met potentieel om hedendaagse jongeren in hun onverschilligheid te raken. Deze woorden van zuster Clare spreken boekdelen: “Veranderingen kosten moeite! En vechten is vermoeiend! Maar het is de moeite waard!!!! Keer je nooit, nooit, nooit af van God en de Maagd. Als je dat doet, ben je verloren. (…) Ga verder, en wees niet bang!”

Ik ben gelukkig, gelukkig, gelukkig! – Geestelijke biografie van zuster Clare Crockett van Ricardo Figueiredo is uitgegeven door Betsaida en Carmelitana en verkrijgbaar bij verschillende boekhandels.