fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

The Passion 2019: Edwin Jonker is Jezus, Edsilia Rombley Maria

KN Redactie 26 februari 2019
image
De cast van The Passion 2019, met centraal Edwin Jonker en tweede van rechts Edsilia Rombley. EO

De hoofdrollen in The Passion worden dit jaar vertolkt door acteur Edwin Jonker (Jezus) en zangeres Edsilia Rombley (Maria), zo maakte de EO woensdag bekend.

Verder zijn er rollen voor presentatoren Martijn Krabbé (verteller) en Klaas van Kruistum (verslaggever), zangers Lucas Hamming (Judas) en Paul Sinha (Petrus) en vertolkt acteur Porgy Franssen de rol van Pilatus.

Dit jaar wil The Passion onder het motto #jebentnietalleen mede de aandacht vestigen op eenzaamheid en zorg voor elkaar. Volgens de organisatie kent het paasverhaal “veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door één van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent”.

Witte Donderdag in Dordrecht

The Passion vindt plaats op Witte Donderdag, 18 april, plaats in Dordrecht en wordt live uitgezonden op NPO 1 en NPO Radio 2. Via de website thepassion.nl kunnen mensen een boodschap achterlaten tijdens de uitzending.

The Passion vindt voor de negende keer in Nederland plaats. Tijdens het evenement wordt het paasverhaal verteld aan de hand van Nederlandstalige popmuziek. The Passion is een samenwerking van de EO en KRO-NCRV.