fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Een jaar KN Jong

Redactie KN Jong 11 januari 2020
image
Foto: Pixabay.com

KN Jong bestaat op 11 januari een jaar. Tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar – en vooruit te kijken naar de toekomst.

Nieuws, interviews en columns bieden aan katholieke jongeren: dat doel stelden we ons voor ogen toen KN Jong een jaar geleden online ging. Sindsdien hebben we geprobeerd om de lezers wekelijks te voorzien van nieuwe artikelen. Dé katholieke jongere bestaat niet: ieder heeft zijn of haar eigen interesses en voorkeuren. Daarom proberen we het aanbod ook altijd zo veelzijdig mogelijk te houden.

Wegwijzers

Iets nieuws beginnen is altijd een gok. Daarom zijn we de redactie van Katholiek Nieuwsblad ook dankbaar dat zij deze gok samen met ons gewaagd hebben. Hoofdredacteur Anton de Wit over KN Jong: “De meerwaarde van een papieren krant is voor jonge generaties verre van vanzelfsprekend. Toch denk ik dat er grote behoefte is aan wegwijzers in de informatie-overvloed.”

“Voor gelovige jongeren betekent dat ook: sites waar je betrouwbare en gedegen informatie vindt over het geloof, en ook verdieping, bemoediging, inspiratie. Dat is precies waarom we destijds met KN Jong begonnen zijn.”

“Ik kijk er nu, een jaar later, met trots en tevredenheid naar”, vervolgt hij. “Zo’n platform heeft natuurlijk tijd nodig om te groeien, zowel in kwaliteit als in bereik. Maar ik zie al een heel scala aan boeiende artikelen, blogs, interviews, voor en door katholieke jongeren.”

Groeien en ontwikkelen

Daarnaast moeten we vooral niet vergeten onze columnisten te bedanken. Dankzij Luisa, Ad en Sophie horen we op KN Jong verschillende stemmen, zien we verschillende perspectieven en krijgt de pagina steeds meer kleur.

Natuurlijk willen we KN Jong in de toekomst nog meer laten groeien en verder ontwikkelen. We willen jonge (én minder jonge) katholieken blijven voorzien van interviews, columns en artikelen waar ze iets aan hebben.

Daar kunnen we onze lezers bij gebruiken! Weet je een interessant onderwerp voor een artikel of interview? Komt er een evenement aan waar we aandacht aan kunnen besteden? Of zou je een keer een column willen schrijven? Laat het ons vooral weten via katholieknieuwsblad.jong@hotmail.com.

Namens de redactie van KN Jong