<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Online catechese over digitale liturgie

Luuk van den Einden 21 april 2020
image
Foto: Pixabay.com

De mogelijkheden voor digitale liturgie schieten de laatste weken als paddenstoelen uit de grond. JongKatholiek organiseert vrijdag een online catechesesessie over liturgie via internet.

Missen worden gestreamd, priesters ontmoeten hun parochianen via Skype en gelovigen zetten gebedsgroepen op via Whatsapp. De mogelijkheden om in coronatijd samen te komen voor het geloof zijn bijna eindeloos. Daarom organiseert JongKatholiek op vrijdag 24 april een online catechesesessie over de voor- en nadelen van online liturgie.

In de sessie behandelt dominicaan Michael-Dominique Magielse de mogelijkheden om digitaal tot een ontmoeting met Christus te komen. Magielse werkt bij de School of Catholic Theology van de universiteit van Tilburg aan een promotieonderzoek naar digitale vormen van liturgie. Ook maakt hij de podcast Predikers on-air.

De online catechesesessie begint vrijdag om acht uur. Inschrijven kan via de website van JongKatholiek.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.