<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Parochies collecteren voor jongerenwerk

KN Redactie 8 november 2023
image
Op 18 en 19 november vindt de Nationale Jongerencollecte plaats. Dan wordt er in parochies gecollecteerd voor kerkelijk jongerenwerk. Foto: CNS - Sam Lucero, The Compass

Om jongeren in de leeftijd van twaalf tot dertig jaar te kunnen begeleiden in hun groei in het geloof, doet ieder bisdom aan jongerenwerk. De Nederlandse bisschoppen vinden dit werk belangrijk en vragen parochies om hiervoor op 18 en 19 november tijdens de viering te collecteren.

De Nationale Jongerencollecte is een initiatief van Jong Katholiek en werd in 2006 in het leven geroepen om geld in te zamelen voor allerlei projecten die jonge gelovigen in staat stellen om elkaar te ontmoeten en hun geloof te verdiepen.

Met hulp van de collecteopbrengst kunnen jongerenwerkers in de bisdommen nieuwe materialen ontwikkelen ter ondersteuning van het lokale jongerenwerk in parochies. Hierdoor helpen ze de jongeren te groeien in geloof, zo is de gedachte.

‘Boost’

“Het jongerenwerk krijgt na de Wereldjongerendagen altijd een boost. Meer jongeren willen elkaar ontmoeten in de verbondenheid van het katholieke geloof”, schrijft het bisdom Haarlem-Amsterdam op haar website. Het bisdom maakte een filmpje over het belang van jongerenwerk.

In het bisdom Breda houdt pater Gilber Razon iedere maand een jongerenbijeenkomst voor gezellig samenzijn, verdieping en aanbidding. Dit wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun die het bisdom krijgt. Ook voor deelname aan de Katholieke Jongerendag en de busreis die daaraan verbonden is, zijn giften nodig.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.