<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

Moeder van overleden WJD’er ‘zeer ontroerd’ door vaderlijk telefoontje van de paus

Catholic News Agency 21 augustus 2023
image
De Italiaanse Luca Re Sartù (24) overleed 11 augustus aan de gevolgen van een bacteriële infectie die hij waarschijnlijk tijdens zijn WJD-reis opliep. Paus Franciscus heeft de moeder van Luca gebeld om samen te rouwen. Foto: Facebook via CNA

De moeder van een Italiaanse jongeman die vlak na zijn WJD-deelname overleden is, werd donderdag onverwachts gebeld door paus Franciscus. “Hij rouwde met mij, hij huilde met mij, en was bovenal als een vader.”

Op 11 augustus overleed Luca Re Sartù (24) aan de gevolgen van een bacteriële infectie die hij waarschijnlijk tijdens zijn bezoek aan de Wereldjongerendagen in Lissabon had opgelopen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De dag voor zijn begrafenis op 17 augustus belde paus Franciscus de moeder van Luca. Volgens de hulpbisschop van Milaan, bisschop Luca Raimondi (56), die samen met dertien andere priesters de begrafenis van de jongen leidde, “huilden de paus en de moeder van Luca samen”.

‘Zeer ontroerd’

De bisschop heeft tegen Radio Vaticaan gezegd dat de moeder van de jongeman “zeer ontroerd” was. Ook hijzelf is ontroerd door dit gebaar van de paus, laat hij weten.

De paus was bijzonder vriendelijk geweest, had de moeder van Luca aan de bisschop verteld. “’Hij rouwde met mij, hij huilde met mij, en was bovenal als een vader’”, zo vat hij haar woorden samen.

Geliefd

Tijdens de homilie op de begrafenis van Luca vroeg Raimondi aan de vele jonge aanwezigen om na te denken over Luca’s leven: “Waarom was deze jongen zo geliefd? Wat was de bron van zijn vreugde? Geloof is geen grap. Het verandert iemands leven. Luca was echt een missionaris. Zelfs met zijn dood heeft hij getuigd van zijn geloof.”

Bloedvergiftiging

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera verbleven Luca en verschillende vrienden een aantal dagen in Portugal op een camping in São Pedro de Moel, aan de Atlantische Oceaan. Hier werd Luca voor het eerst ziek en werd hij behandeld voor griepachtige symptomen.

https://www.kn.nl/donaties/

Zijn toestand verslechterde na zijn terugkeer in Italië. De bacteriële infectie had waarschijnlijk een bloedvergiftiging veroorzaakt. Luca stierf op vrijdagmiddag.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.