<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

Thuisblijvers opgelet: WJD@Home ook via livestream te volgen

Luuk van den Einden 25 januari 2024
image
Ook wie dit weekend niet aanwezig is bij de WJD@Home op Ameland, kan via een livestream toch de vieringen en catechesemomenten meemaken. Foto: Cathopic

Goed nieuws voor wie dit weekend niet bij de WJD@Home op Ameland kan zijn: een groot deel van het programma zal via livestreams te volgen zijn. Op die manier kunnen ook thuisblijvers meevieren en meebidden.

Morgen zullen vanuit het hele land bussen naar het uiterste puntje van Friesland vertrekken, beladen met tientallen enthousiaste jongeren. Zij zullen daar de veerboot naar Ameland nemen, waar tot en met zondag de nieuwe editie van de WJD@Home plaatsvindt.

Aansluiten

Maar ook wie bus en boot om wat voor reden dan ook aan zich voorbij moet laten gaan, kan bij de WJD@Home aansluiten. De organisatie zal namelijk een aantal onderdelen van het programma streamen via de website van Katholiekleven.

Drie liturgische momenten worden uitgezonden vanuit de St. Clemenskerk in het dorp Nes: de eucharistievieringen van zaterdagmiddag en zondagochtend en de zaterdagse avond van barmhartigheid.

Online catechese

Ook zijn twee catechesemomenten online te volgen. het gaat daarbij om een catechesesessie door bisschop Jan Hendriks over het thema ‘Pelgrims van hoop’, dat ook het thema van het Heilig Jaar 2025 is. Daarnaast is een collegetour door hulpbisschop Rob Mutsaerts, bisschop-referent voor jongeren, via de livestream te zien.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

In 2019 werd de WJD@Home voor het eerst in Nederland georganiseerd. Die was destijds bedoeld voor jongeren die niet naar de Wereldjongerendagen in Panama konden gaan. Op deze manier konden ze toch in verbinding met honderdduizenden andere jongeren het geloof vieren.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.