fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Wimbledon-jeugdkampioene: “Voor een wedstrijd vraag ik God om kracht”

Redactie KN Jong 7 augustus 2019
image
Wimbledon-kampioene Abbey Forbes en haar vormselmeter Joan Monti. (Foto: CNS Photo/Kate Turgeon Watson)

De Amerikaanse Abbey Forbes, de achttienjarige winnares van het dubbelspel voor meisjes op Wimbledon, nam in haar tas een bijzonder boek mee naar haar wedstrijden: een gebedenboek.

Het boek, Jesus Calling getiteld, was een geschenk van haar vormselmeter, Joan Monti, voor haar vormsel. “Ik besloot dat boek in mijn sporttas te bewaren”, zegt Forbes. “Iedere wedstrijd en elke training heb ik het bij. Ik lees er iedere dag in, gebruik het bij het bidden. Het is voor mij een manier om mijn geloof aan sport te verbinden.”

Kracht op het tennisveld

Tijdens wedstrijden heeft ze het boek altijd bij zich. “Voor een wedstrijd vraag ik God om kracht op het tennisveld – en ik vraag Hem om bij me te zijn. Het boek doet me daaraan denken.”

Forbes leerde de tachtigjarige weduwe Joan Monti kennen op een introductie van de Rite of Christian Initiation of Adults-cursus, een cursus voor meerderjarigen die volwaardig lid van de Kerk willen worden. Daar kwamen ze in gesprek via het onderwerp tennis; Monti heeft zelf ook getennist.

Sport en passie

“Iets in Joan trok me heel erg aan”, zegt Forbes. “Ik denk dat het de Geest was. Ik vroeg aan de cursusbegeleider of Joan mijn vormselmeter kon zijn, omdat ik het fijn vond dat ik met haar over mijn sport, mijn grote passie, kan praten.”

Omdat een groot deel van Forbes’ tijd in het teken van tennis staat – in de loop van de cursus speelde ze tien toernooien – heeft ze een aantal bijeenkomsten van de cursus via FaceTime gevolgd. Dankzij haar geloof en sport heeft ze geleerd zich op het gebed te richten.

Net als veel andere atleten heeft Forbes gemerkt dat haar prestaties beïnvloed worden door wat er in haar leven speelt. Tijdens de vormselcursus voelde ze zich gelukkiger worden, wat positief uitpakte op het tennisveld.(CNS)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21