<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Steekpartij buiten kerk in San Francisco tijdens vormselviering

Gina Christian - OSV News 24 april 2024
image
Archieffoto van aartsbisschop Salvatore Cordileone van San Francisco. Een man wordt verdacht van poging tot moord nadat hij een parochiaan aanviel buiten de Sts. Peter and Paul Church op 18 april 2024. Foto: OSV - Dennis Callahan, Aartsbisdom San Francisco

Op 21 april werd een parochiaan buiten een historische kerk in San Francisco neergestoken, terwijl aartsbisschop Salvatore Cordileone bezig was het sacrament van het vormsel toe te dienen.

De politie van San Francisco meldde aan OSV News dat agenten op zondag vlak voor 13.00 uur arriveerden bij de Sts. Peter and Paul Church, waar een volwassen man werd aangetroffen met een duidelijke steekwond.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht met niet-levensbedreigende verwondingen, aldus de politie.

Dader en motief

Een bericht van 22 april op X (voorheen Twitter) van de lokale misdaadverslaggever Henry K. Lee toont beelden van de politie die een geboeide, blonde, blanke man in een rode jas en een lange zwarte korte broek in hechtenis neemt:

De 25-jarige verdachte, genaamd Marko Asaulyuk, werd gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van San Francisco County. Hij wordt verdacht van poging tot moord en acht aanklachten voor mishandeling met een dodelijk wapen, zo vertelde de politie. Asaulyuk blijft in hechtenis. Er is geen informatie vrijgegeven over het motief voor de aanval.

‘Jezus is niet echt’

Lokale media meldden dat de verdachte, naar verluidt zonder vaste verblijfplaats, de kerk – waar veel mensen aanwezig waren – voorafgaand aan de aanval binnenkwam en vervolgens uit veiligheidsoverwegingen naar buiten werd begeleid.

Niet-geïdentificeerde getuigen vertelden lokale media dat de man buiten vervolgens een onbekende persoon aansprak met de woorden ‘Jezus is niet echt’ en kort daarna het slachtoffer neerstak, van wie de vrouw de hulpdiensten belde. Verschillende mensen hielden de verdachte vast totdat de politie arriveerde.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.