fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Paus mogelijk al in juni naar Libanon

Catholic News Service 6 april 2022
image
President Michel Aoun van Libanon tijdens een privé-ontmoeting met paus Franciscus op 21 maart. Foto: CNS - Vatican Media via Reuters

Twee weken nadat hij paus Franciscus in het Vaticaan had ontmoet en hem opnieuw had uitgenodigd voor een bezoek aan Libanon, twitterde president Michel Aoun dat het bezoek al in juni zou kunnen plaatsvinden.

Op het officiële Twitter-account van de Libanese president stond in het Arabisch te lezen: “President Aoun werd door de pauselijke ambassadeur geïnformeerd dat paus Franciscus in juni dit jaar Libanon zal bezoeken, op voorwaarde dat de datum en het programma van het bezoek zullen worden bepaald in coördinatie tussen Libanon en de Heilige Stoel.”

‘Vrede en stabiliteit’

Een andere tweet van hetzelfde account op 5 april stelde: “De Libanezen zien uit naar het bezoek van paus Franciscus om hun dankbaarheid te uiten voor de belangstelling van Zijne Heiligheid voor Libanon en om hem te bedanken voor de initiatieven die hij voor hun land heeft genomen en de gebeden die hij heeft uitgesproken voor vrede en stabiliteit in het land.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Aoun, een maronitische katholiek, heeft de paus op 21 maart in het Vaticaan ontmoet. Hoewel in de verklaring van het Vaticaan over die ontmoeting geen melding werd gemaakt van een mogelijke datum, heeft paus Franciscus herhaaldelijk gezegd dat hij het land graag zou bezoeken, omdat hij het als “modelland” zou zien voor het Midden-Oosten en de hele wereld.

Nog geen bevestiging

Het Vaticaan houdt zich nog op de vlakte over de datum van de reis. Woordvoerder Matteo Bruni zei in een reactie gisteren dat een bezoek aan Libanon in juni “een van de hypotheses is die worden bestudeerd”.