fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Alphacursus en Marriage Course voortaan altijd online te volgen

Sanne Gerrits 10 juli 2020
image
Via Zoom praten over het geloof bleek verrassend goed te werken. Foto: Chris Montgomery - unsplash.com

De Alphacursus is voortaan structureel mee te beleven op internet. Ook de ‘Marriage Course’ voor gehuwden is permanent online beschikbaar gemaakt.

De basiscursus over het christelijke geloof werd vanwege de lockdown gedwongen haar diensten online aan te bieden. Het bleek een gouden greep.

Verdubbeling deelnemers

Binnen diverse kerken werd het aantal deelnemers van de cursussen met het overstappen naar online maar liefst verdubbeld. Vanuit de veilige en comfortabele thuisomgeving, via Zoom, worden mensen bereikt die eerder voor de kerk ver weg leken.

Mensen met een beperking, chronisch zieke mensen, ouders van drukke gezinnen, jongeren, allochtone mensen of de buurman die een kerkgebouw een veel te grote stap vindt, haakten aan bij Alpha of de Marriage Courses Online.

Prachtige kans

Arnoud Drop van Alpha Nederland dacht eerst dat het niet zou werken. Want hoe geef je de gezamenlijke maaltijd, een belangrijk aspect van de cursus, digitaal vorm? En hoe maak je echt contact als je enkel de onlineverbinding tot je beschikking hebt?

“We hebben ontdekt dat er voor kerken een prachtige kans ligt in de online wereld om het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken. We ondersteunen daarom de kerken met inspiratie, materialen en begeleiding om deze online variant structureel door te zetten”, aldus Drop.

Katholieke Alpha

Het katholieke Alphacentrum biedt ook al geruime tijd online cursussen aan om het geloof te ontdekken. Via hoevindjeJezus.nl en followGodsvoice.nl kan men zich verdiepen in de basisprincipes van het katholieke geloof.

Ook worden er op plaatselijk niveau online katholieke Alphacursussen aangeboden, zoals bijvoorbeeld in Leiden.