<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Artsen zonder Grenzen: ‘Meer dan 2,7 miljoen vluchtelingen door Boko Haram’

KN Redactie 6 april 2016
image
Overlevenden van een bomaanslag van Boko Haram in een ziekenhuis in Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria. (Foto: AP)

Het geweld van de islamitische terreurgroep Boko Haram in Nigeria, Kameroen, Tsjaad en Niger heeft meer dan 2,7 miljoen vluchtelingen veroorzaakt.

Dat meldt de internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen op haar website.

Tsjaadmeer

De vluchtelingen bevinden zich met name bij het Tsjaadmeer, waar volgens Artsen zonder Grenzen een van de grootste humanitaire crises van Afrika plaatsvindt.

Er is volgens de internationale hulporganisatie een groot tekort aan voedsel, water, onderdak en medische zorg.

Nigeria

Een groot deel van de vluchtelingen, zeker 1,3 miljoen, is afkomstig uit Nigeria, het land waar Boko Haram ontstaan is en zijn thuisbasis heeft.

“Een conflict dat ontstaan is in Nigeria heeft zich uitgebreid over de grenzen heen in Kameroen, Tsjaad en Niger, en zorgt voor ontheemding en lijden”, aldus Artsen zonder Grenzen.

In Niger zijn volgens de internationale hulporganisatie ruim 300.000 mensen op de vlucht geslagen voor het geweld van Boko Haram.

‘Zelfmoordaanslagen’

Volgens de internationale hulporganisatie vinden “zelfmoordaanslagen en dodelijke aanslagen” dagelijks plaats. “De burgerbevolking in deze landen lijdt onder de gevolgen van willekeurig geweld door gewapende, oorlogvoerende partijen van alle kanten”, aldus Artsen zonder Grenzen. (KN/AzG)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.