fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Asia Bibi uit de gevangenis en herenigd met haar man

KN Redactie 8 november 2018
image
Asia Bibi

Asia Bibi heeft de gevangenis verlaten en is herenigd met haar man. Dat heeft Kerk in Noord Italië bevestigd aan Katholiek Nieuwsblad.

De contactpersoon van de familie in Pakistan liet vanochtend aan Kerk in Nood Italië weten dat Asia Bibi de gevangenis heeft verlaten.

Bibi is overgebracht naar een geheime plek, zo bevestigde de contactpersoon ook. Daar is zij herenigd met haar man Ashiq Masih. Haar kinderen heeft de Pakistaanse nog niet in de armen kunnen sluiten.

Naar Nederland?

Verschillende media melden dat Bibi op weg zou zijn naar Europa en mogelijk zelfs naar Nederland. Dat is nog niet bevestigd. Pakistan heeft ontkend dat de vrouw het land heeft verlaten.

Bibi’s man zei in gesprek met KN afgelopen weekend dat hij niet denkt dat zijn gezin in Pakistan kan blijven. “Het is voor ons onmogelijk om hier te blijven wonen.”

Sinds 2009 vast

Ashiq Masih dankte de KN-lezers voor hun voortdurende gebed voor zijn vrouw. Bibi zat sinds 2009 in de gevangenis. Zij werd beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. Daarop staat in Pakistan de doodstraf.

In november 2010 werd Bibi ter dood veroordeeld. Dit vonnis werd in oktober 2014 in hoger beroep bevestigd. Vorige week woensdag, 31 oktober, sprak het Pakistaanse Hooggerechtshof haar echter vrij. Dit leidde direct tot hevige protesten in het land.

De advocaat die aan het hoofd stond van Asia Bibi’s verdediging, moest daarom halsoverkop het land verlaten. Saif uf-Malook is op dit moment in Nederland.