fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Benedictus waarschuwt voor ‘gevaarlijke situatie’

KN Redactie 2 mei 2017
image
Foto: AP

Het concept van de radicaal atheïstische staat enerzijds en de radicaal islamitische theocratie anderzijds creëert in onze tijd een “gevaarlijke situatie”.

“Deze radicale ideologieën nopen ons snel een overtuigend staatsconcept te ontwikkelen dat de confrontatie tussen deze uitdagingen aankan en helpt te overwinnen”, aldus de emeritus paus.

Denken over de staat

De conferentie, gehouden op 19 april, ging over het denken over de staat bij gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Duitse paus.

Diens boodschap werd voorgelezen door de pauselijk nuntius in Polen, aartsbisschop Salvatore Pennacchio.

Visie Ratzinger/Benedictus XVI

Daarin drukt Benedictus zijn ontroering en dankbaarheid uit voor de conferentie die als titel meekreeg ‘Het concept van de staat vanuit het perspectief van de leer van kardinaal Joseph Ratzinger/paus Benedictus XVI’.

Onderlinge dialoog

“Het onderwerp van de conferentie brengt regerings- en kerkelijke functionarissen in onderlinge dialoog over een onderwerp dat van uiterst belang is voor de toekomst van ons continent. Het contrast tussen het concept van de radicaal atheïstische staat en de vorming van de radicale theocratische staat door moslimbewegingen vormt in onze tijd een gevaarlijke situatie waarvan wij dagelijks de effecten ervaren”, aldus de boodschap.

‘Grote figuren’

“Tijdens het lijden van de afgelopen halve eeuw, heeft Polen twee grote figuren voortgebracht, kardinaal Stefan Wyszynski en paus Johannes Paulus II, die niet alleen over deze zaken nadachten, maar zelf lijden en levendige ervaringen met zich meedroegen en ons zo richtlijnen voor de toekomst blijven meegeven.” (KN/NCR)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21