<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Kerkleiders: ‘We bidden voor de vrede in Birmingham’

Catholic News Agency 8 september 2020
image
Mgr. Bernard Longley, aartsbisschop van Birmingham. Foto: Aartsbisdom Birmingham

Katholieke en anglicaanse leiders in Birmingham roepen in een gezamenlijke verklaring op tot vrede. In de nacht van zaterdag op zondag kwam bij een reeks steekincidenten een 23-jarige man om het leven. Zeven anderen raakten gewond.

Aartsbisschop Bernard Longley van Birmingham en de anglicaanse bisschop David Urquhart hebben maandag hun medeleven geuit met degenen die in de vroege uren van zondagochtend in de Engelse stad werden neergestoken.

‘Schokkende gebeurtenissen’

“We bidden ook voor hun families en vrienden – en voor de hulpdiensten en voor alles waartoe ze geroepen zijn in reactie op deze schokkende gebeurtenissen”, aldus de verklaring.

De politie van West Midlands maakte maandag bekend een 27-jarige man te hebben gearresteerd die verdacht wordt van moord en zeven pogingen tot moord in verband met de steekincidenten.

Klopjacht

De politie sprak direct na de aanvallen over een groot incident, dat binnen 90 minuten op vier locaties in de stad plaatsvond. Ze startte een klopjacht en meldde dat er geen aanwijzingen waren voor een terreuraanslag. Ook zouden de steekpartijen geen verband houden met haatmisdrijven of bendegeweld.

Kritieke verwondingen

Naast het 23-jarige dodelijke slachtoffer, liepen een negentienjarige man en een 32-jarige vrouw kritieke verwondingen op. Vijf anderen, allemaal in de leeftijd van 23 tot 33 jaar, werden in het ziekenhuis behandeld. Twee van hen werden later ontslagen.

Gezondheid en welzijn

“Op dit moment, waarin de gezondheid en het welzijn van de mensen in onze stad voorop staan, bidden we dat iedereen die in Birmingham woont en werkt en degenen die op bezoek komen, gerust kan worden gesteld over de veiligheid van onze populaire stad” zeggen de katholieke aartsbisschop en de anglicaanse bisschop in hun gezamenlijke verklaring.

‘Bidden voor vrede’

“Birmingham is een geweldige stad en wordt gevormd door veel verschillende gemeenschappen die samenwerken en uitdagingen en verschillen overwinnen. We koesteren en bidden voor zijn vrede vandaag.”

https://www.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.