fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Paus bidt voor slachtoffers aardbeving Sulawesi

KN Redactie 19 januari 2021
image
De resten van een ziekenhuis in de stad Mamuju na de aardbeving op 15 januari 2021. Foto: CNS Photo - Syahir Muhammad, social media via Reuters

Paus Franciscus stuurde vrijdag een telegram met zijn condoleances aan Indonesië, nadat een sterke aardbeving het eiland Sulawesi had opgeschrikt. De paus bidt voor “de goddelijke zegeningen van kracht en hoop”.

De aardbeving vond in de nacht van 14 op 15 januari plaats en had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op zo’n 6 kilometer ten noordoosten van de stad Majene. De schade is enorm.

Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 70 mensen. Honderden mensen raakten gewond en duizenden mensen werden dakloos.

Oprechte solidariteit

Paus Franciscus was “bedroefd toen hij hoorde van het tragische verlies van mensenlevens en de vernietiging van eigendommen als gevolg van de verwoestende aardbeving in Indonesië.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

In een telegram aan de apostolische nuntius in Indonesië, ondertekend door staatssecretaris Pietro Parolin, uitte de paus zijn “oprechte solidariteit met al degenen die door deze natuurramp zijn getroffen”.

Bemoediging en gebed

“Paus Franciscus bidt voor de zielerust van de overledene, de genezing van de gewonden en de troost van allen die treuren”, staat er geschreven. Ook spreekt de paus zijn bemoediging uit aan de hulpverleners die betrokken zijn bij het zoeken naar slachtoffers onder het puin, en aan de lokale autoriteiten.

Het telegram eindigt met een bede van de paus om “goddelijke zegeningen van kracht en hoop”.

De westkant

Sulawesi is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het is qua oppervlakte ruim vier keer groter dan Nederland. Het eiland wordt bewoond door ongeveer 18 miljoen mensen. De westkant van het eiland werd om 01.28 uur lokale tijd getroffen door de aardbeving. Het getroffen gebied is ook een COVID-19-rode zone, wat zorgen baart over de verspreiding van het coronavirus tijdens de ramp.

(Bronnen: CNA en ANP)

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1