fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Colombia: speciale OV-kaartjes voor pausbezoek

KN Redactie 3 september 2017
image
(Foto: CNS photo/Luis Eduardo Noriega, EPA)

Het openbaar vervoer in de Colombiaanse steden Cartagena en Medellin bereidt de passagiers met speciale kaartjes voor op het komend pausbezoek.

De metro in Medellin en de busmaatschappij in Cartagena geven speciale kaartjes uit met een portret van de paus en de slogan “De paus bezoekt Medellin: Een ontmoeting van het geloof.” De kaartjes worden vanaf vandaag verkocht en zijn oplaadbaar.

Beeld van zout

In de onderaardse zoutkathedraal van Zipaquira is inmiddels ook een beeld van de paus gemaakt van zout. Voor het rond 1,3 meter hoge beeld is ongeveer een ton zout gebruikt. Volgens de trotse beeldhouwer, Carlos Penagos, gaat het om het enige pausbeeld van zout ter wereld. De onderaardse kathedraal staat niet op het reisprogramma van de paus. Het volledig uit zout gebouwde godshuis is een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van het land.

Verzoening

Het thema van het pausbezoek luidt “Laat ons de eerste stap zetten”. Het verwijst naar de pastorale brief van de paus voorafgaand aan het bezoek. Dat zal vooral in het teken staan van de verzoening. Colombia krabbelt langzaam op na decennialang bloedvergieten in een burger- en drugsoorlog.

Derde pausbezoek

Franciscus is na Paulus VI (1968) en Johannes Paulus II (1986) de derde paus die een bezoek brengt aan Colombia. Hij zal onder meer een bezoek brengen aan de hoofdstad Bogotá, Villavicenzio, Medellin en Cartagena. (KN/KNA)