<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Congregatie voor Onderwijs komt met kritisch document gendertheorie

KN Redactie 14 maart 2018
image
(Foto: CNS) Een samenleving zonder geslachtsverschillen ondermijnt de antropologische basis van het gezin.

De Congregatie voor Onderwijs komt binnen twee maanden met een kritisch document over gendertheorie en geslachtskeuze.

Het document zal in de vorm van een brief aan alle bisschoppen wereldwijd worden gestuurd. De brief zal niet ingaan op de kern van het debat, maar een “aantal belangrijke onderwijsprincipes” herhalen. Volgens bisschop Zani is het doel van katholiek onderwijs om bij te dragen aan de “volledige ontwikkeling” van de mens.

Geslachtsverschillen

De kerk heeft dan ook een geldige reden om zich zorgen te maken over de gendertheorie. “Een samenleving zonder geslachtsverschillen ondermijnt de antropologische basis van het gezin. Menselijke identiteit wordt dan een individuele optie die in de loop der tijd kan veranderen.” (Aleteia)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.