fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Belgen moeten weer met mondkapje naar de kerk

Peter Doorakkers 29 oktober 2021
image
Archiefbeeeld: een Ierse man bidt de rozenkrans in een kerk. Met ingang van vandaag zijn mondkapjes in Belgische erediensten weer verplicht. Foto: CNS Photo - Cilian Kelly

In België geldt voor alle erkende erediensten, waaronder de katholieke, met ingang van vandaag weer een mondkapjesplicht.

Dat meldt kerknet.be. De site geeft geen redenen, maar ook in België is het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd weer toegenomen.

Tijdelijk afzetten

Het mondkapje mag enkel tijdelijk worden afgezet wanneer de bijdrage aan de eredienst om vraagt. In de katholieke Mis gaat dat om bijvoorbeeld de celebrant tijdens de preek of koorleden tijdens de zang.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Overigens geldt volgens Kerknet een dringend advies aan koren om voldoende afstand tussen de zangers, en tussen de zangers en kerkgangers te bewaren.

Andere maatregelen

Maatregelen die al golden – het ontsmetten van handen bij binnenkomst en elkaar niet aanraken – blijven gelden. Of er nog andere nieuwe maatregelen volgens, is volgens de site nog niet bekend.

Oproep tot vaccineren

De Belgische bisschoppen herhalen hun oproep aan mensen om zich te laten vaccineren “in het belang van de eigen gezondheid én die van de medemens”. Ook vragen ze mensen om voorzichtig te zijn en hun “gezond verstand in alle omstandigheden” te gebruiken: “Het virus is nog niet helemaal bedwongen.”

https://www.kn.nl/abonnementen/