fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Kerkelijke coronamaatregelen blijven vrijwel gelijk na persconferentie Rutte

Sanne Gerrits 20 november 2020
image
De enige echte verandering in het kerkelijk coronaprotocol, betreft het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij uitvaarten. Foto: CNS Photo - Gregory A. Shemitz

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van dinsdag verandert er bijna niets aan de coronamaatregelen die de Nederlandse bisschoppen eerder afkondigden voor de katholieke kerken.

Een uitzondering is het aantal toegestane deelnemers aan een kerkelijke uitvaart; dat ging donderdag van maximaal 30 naar maximaal 100 personen, met het voorbehoud dat het kerkgebouw voldoende ruimte heeft voor de handhaving van de anderhalve meter afstand tussen mensen.

Wel of niet zingen

Op de website van de Nederlandse kerkprovincie wordt verder gewezen op recent ontstane verwarring rond zingen door kerkgangers: dit is volgens de overheid toegestaan, maar wordt tegelijk sterk afgeraden.

Op dit punt blijft in de katholieke Kerk de eerdere bepaling gelden dat samenzang niet is toegestaan. Enkel een cantor of een paar zangers mogen voorzingen, “mits onder meer de richtlijnen van het RIVM op dit gebied strikt worden nageleefd".

Bron: rkkerk.nl

https://www.kn.nl/abonnementen/