fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Lombardije: zeven priesters overleden aan corona

KN Redactie 16 maart 2020
image
Bergamo, 40 kilometer ten oosten van Milaan, geldt als de zwaarst getroffen stad van Italië. Foto: Eric Hossinger - Flickr.com (CC-BY)

De Italiaanse regio Lombardije wordt op dit moment het hardst getroffen door het coronavirus. In het bisdom Bergamo zijn inmiddels zes priesters overleden, in het naburige bisdom Cremona één. Meer dan twintig priesters in de provincie zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De stad Bergamo kampt met een zeer hoog aantal besmettingen, waardoor crematoria vol zijn en kisten van overledenen in kerken worden neergelegd.

Wachtrij bij crematorium

Volgens lokale media staan er in de Allerheiligenkerk in Bergamo elke dag minstens 40 doodskisten in de kerk in afwachting van crematie – begrafenissen zijn inmiddels verboden in heel Italië.

Voor de corona-uitbraak had de hoofdstad van de gelijknamige provincie – met iets meer dan 120.000 inwoners – dagelijks slechts drie of vier sterfgevallen te betreuren. Nu zijn het er gemiddeld 20 per dag. De mortuaria van de stad zijn daarom vol. En hoewel het crematorium 24 uur per dag in werking is, is er nog steeds een wachtrij van vijf dagen.

Terneergeslagen sfeer

Een priester uit een dorp in de buurt van Bergamo schreef op Facebook dat hij nog maar één keer per dag de doodsklok luidt, omdat er zoveel dagelijkse doden zijn en hij de reeds terneergeslagen sfeer niet verder wil bedrukken.

(Bronnen: CNS, CNA)