fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Pausreis naar Malta uitgesteld

Catholic News Agency 24 maart 2020
image
Een bekend tafereel dat voorlopig niet te zien zal zijn: paus Franciscus spreekt tijdens een internationale reis in het vliegtuig met journalisten. Foto: CNS Photo - Paul Haring

De reis van paus Franciscus naar Malta op 31 mei is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Vaticaans woordvoerder Matteo Bruni zei maandag dat de reis wordt uitgesteld “vanwege de huidige wereldsituatie en in overleg met de autoriteiten en de plaatselijke Kerk”.

De eendaagse reis naar de eilanden Malta en Gozo (het op één na grootste Maltese eiland) was de enige internationale reis die officieel op de kalender van de paus voor 2020 stond.

‘Bidden voor de paus’

Het motto van de reis is komt hoofdstuk 28 van het boek Handelingen: “Ze toonden ons ongewone vriendelijkheid”. Er wordt verwacht dat het verwelkomen van migranten een centraal thema van de reis zal zijn.

De bisschoppen van Malta en Gozo zeggen op hun website dat ze “van deze gelegenheid gebruik willen maken om katholieken uit te nodigen om voor paus Franciscus te bidden”.

Azië-reis?

Een moslimleider liet begin van dit jaar weten dat de paus plannen had om in september Indonesië, Oost-Timor en Papoea Nieuw-Guinea te bezoeken. De reis werd niet officieel aangekondigd door het Vaticaan. Functionarissen in Indonesië lieten onlangs weten dat de reis niet zal plaatsvinden.

‘Bezoek paus belangrijk voor Indonesië’

De Indonesische priester Antonius Benny Susetyo vertelde UCA News dat hij de annulering begrijpt “omdat nu de hele wereld tegen COVID-19 vecht en het de komende maanden een serieuze bedreiging zal blijven”.

Hij zei ook te hopen dat het Vaticaan het bezoek van de paus volgend jaar opnieuw inplant “omdat zijn bezoek erg belangrijk is voor Indonesië”.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.