<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Vanaf volgende week geen mondkapje en anderhalve meter meer in kerken

Selinde van Dijk-Kroesbergen 17 februari 2022
image
Een volle kerk in Thorn op 22 september 2019, toen er nog geen coronaregels waren. Per 25 februari zullen de meeste coronaregels in kerken worden afgeschaft. Foto: via persdienst Roermond

De Nederlandse bisschoppen schrappen met ingang van vrijdag 25 februari de verplichting om in katholieke kerken mondkapjes te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren. Gisteravond lieten ze weten het kabinet te volgen met de coronaversoepelingen die in heel Nederland gaan gelden.

Over de exacte invulling van de versoepelingen moeten de bisschoppen zich nog beraden. Ze zullen de verdere details na 22 februari bekendmaken.

Geen coronapas

Met de eerste stap die de regering vanaf vrijdag 18 februari maakt, willen de bisschoppen nog niet meegaan: alleen op vertoon van een coronapas mag de anderhalve meter regel en de mondkapjesplicht losgelaten worden. Deze versoepeling slaan de bisschoppen over, omdat ze eerder al besloten hadden kerkgangers niet om een coronapas te vragen voor toegang tot een viering.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Dankbaar

Op rkkerk.nl zeggen de bisschoppen dankbaar te zijn voor de “grote inzet die de afgelopen twee jaar in de parochies is getoond om het vieren ondanks beperkingen toch mogelijk te maken”. Ze vragen nog “even vol te houden” totdat de nieuwe versoepelingen ingaan.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.