<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

Barbie-regisseur gaat Narnia-film maken voor Netflix

OSV News 31 januari 2024
image
Regisseur Greta Gerwig poseert op de roze loper voor de wereldpremière van de film Barbie in Los Angeles op 9 juli 2023. Foto: OSV News - Mike Blake, Reuters

Filmmaker Greta Gerwig, bekend van de recente hitfilm Barbie, maakt zich op voor haar volgende grote project: de verfilming van de geliefde kinderboekenreeks De Kronieken van Narnia van C.S. Lewis voor Netflix.

Ondanks haar recente onderscheidingen, waaronder een Golden Globes-award voor Barbie, geeft Gerwig toe dat ze een knikkende knieën heeft bij het vooruitzicht om de geliefde boekenserie opnieuw tot leven te brengen.

Eerbied

“Ik ben een beetje bang omdat ik echt zo’n eerbied heb voor Narnia”, zei ze onlangs in een interview met BBC Radio 4. “Als kind hield ik zoveel van Narnia. Als volwassene kijk ik op tegen C.S. Lewis als denker en als schrijver. Ik ben geïntimideerd om dit te doen. Het voelt als iets dat het ook waard is om geïntimideerd door te zijn.”

Ze erkende ook de druk om als Amerikaanse regisseur zulke iconische Britse literatuur te bewerken en vergeleek het met de uitdagingen waar Amerikanen voor staan als ze Shakespeare opvoeren.

Bedreven in boekbewerkingen

Dit is niet de eerste keer dat Gerwig geliefde jeugdliteratuur bewerkt. Haar veelgeprezen bewerking van Louisa May Alcotts Little Women leverde haar zes Academy Award-nominaties op, waaronder die voor beste filmbewerking van een boek, waarmee ze laat zien hoe bedreven ze is in het naar het grote scherm brengen van klassieke verhalen.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Scott Stuber, voorzitter van Netflix Film, prees Gerwigs talent en haar christelijke achtergrond in een recent interview met Variety. Hij zegt te geloven dat zij een uniek perspectief zal bieden op de diep christelijke thema’s in het werk van Lewis.

Christelijke achtergrond

“Gerwig is opgegroeid in een christelijk gezin”, zei Stuber. “De boeken van C.S. Lewis zijn heel erg gebaseerd op het christendom. En dus begonnen we er gewoon over te praten. Toen we de kans kregen om een licentie te nemen op de boeken van C.S. Lewis en van Roald Dahl, grepen we die kans met beide handen aan. Het zijn verhalen die mensen herkennen.”

Gerwigs verfilming van The Chronicles of Narnia, die later dit jaar van start gaat, wordt met spanning tegemoet gezien. Fans van zowel de serie als Gerwigs werk zijn benieuwd hoe ze de magische wereld van Narnia tot leven zal brengen, met een evenwicht tussen respect voor het originele materiaal en haar eigen creatieve visie.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.