fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Drie nieuwe priesters en negen nieuwe diakens voor Nederlandse Kerkprovincie

KN Redactie 16 september 2016
image
Archieffoto van wijdelingen in de Sint-Pieter in het Vaticaan. (Foto: AP)

De Nederlandse Kerkprovincie krijgt de komende weken drie nieuwe priesters en negen nieuwe diakens.

Bisdom Rotterdam

De bisschop van Rotterdam, mgr. Van den Hende, wijdt op zaterdag 1 oktober in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal (Mathenesserlaan 305) seminarist Eli Stok tot transeunt diaken.

De wijdingsplechtigheid begint om 11.00 uur. Voorafgaand aan de heilige Mis is er van 10.00 uur tot en met 10.45 uur biechtgelegenheid in de Mariakapel van de kathedraal.

Bisdom Den Bosch

Mgr. De Korte, bisschop van Den Bosch, wijdt op zaterdag 15 oktober broeder Luc Janssens van de orde van de karmelieten tot priester. De wijdingsplechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek in Boxmeer (Steenstraat 41) begint om 11.00 uur. Na afloop is er tot 14.30 uur gelegenheid de neomist Janssens te feliciteren in Hotel Riche.

Drie weken later, op zaterdag 5 november, wijdt mgr. De Korte in de Bossche Sint-Janskathedraal (Torenstraat 16) seminarist Sacha Steijaert tot transeunt diaken. Deze wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur.

Bisdom Roermond

De bisschop van Roermond, mgr. Wiertz, wijdt op zaterdag 28 oktober in de Roermondse Sint-Christoffelkathedraal (Grote Kerkstraat 29) vijf mannen tot diaken.

Twee mannen worden transeunt diaken gewijd op weg naar het priesterschap: Henyer García León (29) en broeder Geraldo de Vasconcelos (32). Deze laatste is lid van het Oratorium van Filippus Neri te Maastricht.

En Patrick Bastings (47), Kees Bekker (59) en Cor Sonnemans (56) zullen hun wijding tot permanent diaken ontvangen.

De wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur.

Volgens rector Lambert Hendriks van het Grootseminarie Rolduc is het voor het eerst dat in bisdom Roermond de wijding van de permanente en transeunte diakens in één viering plaatsvindt.

“Hiermee wil men de eigenheid van het diakenambt onderstrepen”, aldus Hendriks.

Bisdom Breda

Mgr. Liesen, bisschop van Breda, wijdt op zondag 6 november in de Bredase Sint-Antoniuskathedraal (Sint Jansstraat 8) transeunt diaken Thai Quoc Nguyen tot priester. De wijdingsplechtigheid begint om 15.00 uur.

Aartsbisdom Utrecht

Kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, wijdt op zaterdag 12 november in de Utrechtse Sint-Catharina kathedraal (Lange Nieuwstraat 36) transeunt diaken Johan Rutgers tot priester. De wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur.

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Update: Mgr. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, zal op zaterdag 12 november in de Haarlemse Sint-Bavo kathedraal (Leidsevaart 146) twee mannen tot transeunt diaken wijden.