<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duizenden mensen bij Mars voor het Leven in Den Haag

Art de Ruiter 16 november 2022
image
Foto: Irmgard Averesch - Speechless Photography

In Den Haag hield Schreeuw Om Leven zaterdag de dertigste Mars voor het Leven. Voorafgaand aan de mars waren er op het Malieveld verschillende sprekers, waaronder Chris Stoffer van de SGP en Mirjam Bikker van de ChristenUnie. Volgens de organisatie liepen zo’n 7000 mensen mee.

“Wij komen op voor het ongeboren leven”, zei Arthur Alderliesten van Schreeuw om Leven tijdens een interview met de NOS. “De vrouw heeft het recht, dat staat in de wet, maar wij vinden dat het ongeboren leven ook recht heeft op leven.”

Besef

Naast Chris Stoffer en Mirjam Bikker waren er ook sprekers van organisaties uit het maatschappelijk middenveld.

“Waar is het besef over de ernst van abortus?”, vroeg SGP-Kamerlid Stoffer. “Waar is het besef dat abortus een kind in de moederschoot doodt?”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De hoofdspreker was Selena van der Klis, die zelf zwanger werd toen ze zestien was. Ze sprak over haar ervaring om zo jong zwanger te zijn en hoe ze uiteindelijk besloot het kind te houden.

“Het lijkt alsof je hier voor eeuwig in blijft zitten, maar ik beloof jouw: je gaat er echt uitkomen, de slechte situatie zal weggaan en er zal een nieuwe periode in je leven komen, vroeg of laat”, hield ze vrouwen en meisjes in een vergelijkbare situatie voor.

Tegenprotest

Ook was er een tegenprotest, georganiseerd door BNN-VARA`s televisieprogramma Pak de Macht. Dat had kijkers opgeroepen een euro te doneren voor elk persoon die meedeed aan de mars. De opbrengst – 62.000 euro – werd gedoneerd aan pro-abortusstichting Ava.

Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van D66 bepleitte een dag voor de mars dat abortus een mensenrecht moet worden. Het zou verankerd moeten worden in het handvest van grondrechten van de Europese Unie.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.