<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Miljoen kinderen bidt rozenkrans

KN Redactie 18 oktober 2018
image

Een miljoen kinderen bidt op donderdag 18 oktober de rozenkrans voor eenheid en vrede. Het initiatief van Kerk in Nood zal live worden uitgezonden vanuit het heiligdom in Fatima.

Kardinaal Mauro Piacenza, president van Kerk in Nood, omschrijft in een brief waarvoor de kinderen zullen bidden: “Wij worden allemaal geconfronteerd met de uiterst zorgwekkende politieke situatie die zich tegenwoordig over de hele wereld voordoet. Het gaat al lang niet meer om puur nationale conflicten. Vele regio’s zijn uitgegroeid tot kruitvaten waar gemakkelijk een militair conflict kan ontstaan dat wereldwijde proporties aanneemt. Wat kunnen wij christenen in een dergelijke situatie ondernemen? De heilige kerkleraar Johannes Chrysostomos zou ons toeroepen: ‘De biddende mens heeft het stuur van de geschiedenis in handen.’”

De gebedsactie is in 2005 in Venezuela in het leven geroepen. “De initiatiefnemers vertrouwden op de woorden van pater Pio: “Wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” Op die manier zullen niet slechts een miljoen kinderen, maar vele miljoenen kinderen overal ter wereld op een dag in de rozenkransmaand oktober verenigd zijn om een beetje meer hemel op onze aarde te brengen”, schrijft kardinaal Piacenza.

In Nederland wordt de actie ondersteund door de stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood Nederland. Op hun websites is meer informatie te vinden. De gebedsactie is vanaf 19:30 live te volgen via millionkidspraying.org.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.