fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

EO stapt uit de processie, maar The Passion gaat door

Sanne Gerrits 25 juni 2020
image
Mensen lopen met het lichtgevende kruis van The Passion door de stad. Foto: EO

De EO heeft besloten volgend jaar niet meer mee te doen aan het succesprogramma The Passion. De omroep wil meer ruimte maken voor nieuwe programma’s. De overige producenten willen wel doorgaan in 2021.

Reden om te stoppen volgens de EO is de grote hoeveelheid tijd en aandacht die het produceren van The Passion kost. EO-directeur Arjan Lock vindt dat het nu tijd wordt voor wat nieuws.

Innovatieve wending

“Ieder jaar houden we onze deelname aan The Passion opnieuw tegen het licht: is de productie in haar huidige vorm en werkwijze de beste manier om mensen te blijven inspireren en te raken met het paasverhaal over Jezus’ lijden en opstanding?”, zo zegt EO-directeur Arjan Lock tegen het Algemeen Dagblad.

“Tot op heden was het antwoord op deze vraag ‘ja’. Maar we denken dat de tijd is aangebroken voor een nieuwe, innovatieve wending.”

Miljoenen kijkers

Het grote media-evenement The Passion dat het lijdensverhaal van Jezus vertelde met behulp van moderne Nederlandse popmuziek, trok jaarlijks miljoenen kijkers. Dit jaar nog trok de uitzending van de jubileumeditie 2,7 miljoen mensen.

Door met andere producenten

Volgens Jacco Doornbos, producent van Mediawater, gaat het evenement volgend jaar sowieso door. “Wij zien ernaar uit om met andere partners ook in 2021 een impactvolle en actuele Passion te maken”, zegt hij tegen AD.

Ook de KRO-NCRV was de afgelopen jaren betrokken bij de productie.