<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Exorcist pater Amorth (91) overleden

KN Redactie 17 september 2016
image
Pater Gabriele Amorth (beeld: AP)

De bekende Romeinse exorcist, pater Gabriele Amorth, is op 91-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een longontsteking.

In 1947 was Amorth, na een ontmoeting met de stichter, de zalige Giacomo Alberione, toegetreden tot de Paulijnse congregatie van Alba. Hij werd in 1951 priester gewijd en in 1985 benoemd tot exorcist van het bisdom Rome.

Vermommingen

Nog vorig jaar kwam Amorth in het nieuws toen hij op een conferentie stelde “ISIS is Satan.” Er bestonden volgens hem maar twee geestelijke rijken, dat van de H. Geest en de duivel. Het demonische heerst over de wereld doordat het die via allerlei vermommingen binnendringt. In 2015 had pater Amorth meer dan 70.000 uitdrijvingen uitgevoerd over een periode van bijna dertig jaar.

Gezin

Amorth was, zoals veel gelovigen, ervan overtuigd dat de paus om vrede in de wereld te bereiken Rusland tot het Onbevlekt Hart van Maria moet toewijden, zoals de H. Maagd in Fatima gevraagd heeft. Ook stond hij op de bres voor het gezin. “Elk jaar worden er vijftig miljoen kinderen vermoord door abortus. En euthanasie, het gebroken gezin, samenwonen…het is allemaal verwoesting!”

God vergeten

“We zien het aan wetten die totaal tegen de natuur ingaan zoals scheiding, abortus en ‘homohuwelijk’. We zijn God vergeten! Daarom zal God de mensheid spoedig op een zeer krachtige manier waarschuwen. Hij weet hoe Hij ons aan zijn aanwezigheid moet herinneren.” (KN/National Register)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.