<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Frankrijk: ruim vierduizend dopelingen in paasnacht

KN Redactie 31 maart 2018
image
(Foto:CNS) Pas-gedoopten ontvangen hun doopkaarsen tijdens de paaswake

Vannacht zullen in Frankrijk naar verwachting 4258 volwassenen het doopsel ontvangen.

Volgens het Franse Nationale Bureau voor Catechese en Catechumenaat (SNCC) is het aantal dopelingen vier procent lager dan afgelopen jaar.

Lichte daling

Ondanks de lichte daling is “de vraag naar de eerste christelijke sacramenten: het doopsel, vormsel en de eerste communie stabiel”. “Het is niet zeker dat er dit jaar een daling is van het aantal dopelingen, zegt Pauline Dawance, directeur van het SNCC.

Volledige cijfers

“We beschikken nog niet over de volledige cijfers van de voormalige Franse koloniën. Er zullen waarschijnlijk meer dopelingen zijn dan de cijfers tot nu toe laten zien.” (LCI/Europe 1)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.