<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Gerlo Sogtoen nieuwe voorzitter Katholieke Charismatische Vernieuwing

KN Redactie 5 mei 2017
image
Gerlo Sogtoen is de nieuwe voorzitter van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. (Foto: Michiel van der Heijden)

Gerlo Sogtoen is de nieuwe voorzitter van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV).

De pastorale kerngroep van de KCV koos de in Houten woonachtige Sogtoen (1964) uit haar midden tot voorzitter, meldt de beweging. De pastorale kerngroep is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en pastorale aspecten van de KCV.

Tienerwerk KCV

Gerlo Sogtoen volgt waarnemend voorzitster Ine Stassen op, die daarnaast secretaris van het bestuur was, een functie die zij blijft vervullen.

Sogtoen is ondernemer in de zorgsector, gehuwd en vader van vier volwassen kinderen. Zijn vrouw en hij ontmoetten elkaar zelf via het jongerenwerk van de KCV. Samen waren zij de afgelopen tien jaar pastoraal verantwoordelijken voor het tienerwerk van de KCV.

Priester Koos Smits

Met ingang van april was al priester Koos Smits toegetreden tot de pastorale kerngroep. De Utrechtse priester was al vele jaren betrokken bij een aantal nieuwe bewegingen in de katholieke Kerk, waaronder de KCV.

Bijzondere aandacht voor de Heilige Geest

De KCV is een beweging waarin bijzondere aandacht bestaat voor de Heilige Geest en de geestelijke gaven die God aan gelovigen schenkt om de Kerk op te bouwen. De KCV wil gelovigen naar eigen zeggen helpen “meer vuur, enthousiasme en diepgang in de geloofsgemeenschap te brengen, zodat ieder – groot en klein – komt tot een meer persoonlijke relatie met God”.

Vijftigjarig jubileum KCV

De KCV viert dit jaar met Pinksteren haar vijftigjarig jubileum. Op uitnodiging van paus Franciscus komen daarvoor vertegenwoordigers uit de hele wereld naar de Eeuwige Stad. De paus omschreef de KCV eerder als “een stroom van genade” en sprak zijn steun ervoor uit.

Gerlo Sogtoen zal met een groep van vijftig mensen uit Nederland bij de jubileumviering in Rome aanwezig zijn. In Nederland zijn er speciale vieringen van het vijftigjarig bestaan in Ede (5 juni) en Stadskanaal (23 juni).

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.