<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Hulpbisschop Jeruzalem: ‘Peres, een man van vrede. In Israël is er behoefte aan mensen zoals hij.’

KN Redactie 28 september 2016
image
Archieffoto van paus Franciscus en Shimon Peres uit 2014. (Foto: AP)

Volgens de hulpbisschop van Jeruzalem, mgr. Shomali, was Shimon Peres “een man van vrede”, en is er in Israël “behoefte”, “aan mensen zoals hij”. 

Dat heeft de hulpbisschop vandaag gezegd in een reactie op het overlijden van Shimon Peres.

Peres overleed vandaag op 93-jarige leeftijd.

‘Groot man’

“We hebben een groot man verloren”, zei mgr. Shomali.

“Een man van de interreligieuze en interculturele dialoog. Een man van vrede. Laat ons bidden, omdat er in Israël, in het bijzonder nu, behoefte is aan mensen zoals hij”, aldus de hulpbisschop van Jeruzalem.

Drie pausen

Peres ontmoette in zijn lange politieke loopbaan drie pausen: Johannes Paulus II, Benedictus XVI en Franciscus. Zijn laatste ontmoeting met paus Franciscus was op 20 juni in het Vaticaan.

Nobelprijs

In 1994 kregen Shimon Peres, Yitzhak Rabin en Yasser Arafat vanwege hun inzet voor de vrede in Israël en de Palestijnse gebieden de Nobelprijs voor de Vrede. (KN/Fides)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.