fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Iets goed maken of iemand een hart onder de riem steken met ‘barmhartigheidskaarten’ bisdom Roermond

KN Redactie 4 april 2016
image
De set van acht 'barmhartigheidskaarten'. (Foto: Bisdom Roermond)

Bisdom Roermond heeft in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid een set van acht kleurrijke ‘barmhartigheidskaarten’ ontwikkeld met daarop korte teksten die mensen een hart onder de riem kunnen steken of die het begin van een nieuw contact zijn.

Volgens het bisdom Roermond zijn de ‘barmhartigheidskaarten’ bedoeld “als een aardige manier om mensen bij elkaar te brengen of om verstoorde verhoudingen te herstellen”.

‘Afstand overbruggen’

In de set zitten kaarten met onder meer de tekst: ‘Zand erover!’, ‘Het spijt me…’, ‘Zullen we opnieuw beginnen?’, ‘Je bent altijd welkom’ en ‘Mag ik nog eens langskomen?’.

“Soms zijn er wel eens mensen tegen wie we zo’n zinnetje zouden willen zeggen, maar waarbij een persoonlijke ontmoeting niet mogelijk is. Misschien omdat ze ver weg wonen, maar soms ook omdat er een figuurlijke afstand tussen mensen is. Een kaartje kan dan een eerste stap zijn om die afstand te overbruggen”, aldus het bisdom Roermond.

De kaarten zijn per set (€ 3,50) of per stuk (€ 0,50) te koop bij een groot aantal parochies in het bisdom Roermond en bij de verzendboekhandel Carolushuis van het bisdom. (KN)