<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Italiaanse belastingdienst belaagt ´commerciële´ katholieke scholen

KN Redactie 24 mei 2016
image
(foto: Wikipedia)

De aartsbisschop van Ferrara-Commacchio dreigt de scholen onder zijn gezag te sluiten, liever dan er belasting over te betalen.

Hij heeft een pleidooi gestuurd aan premier Mattheo Renzi om een besluit van de belastingdienst van Ferrara terug te draaien om belasting te heffen op scholen,

‘Commerciële activiteit’

De stad eist betaling van zo’n 100.000 euro aan achterstallige belasting met het argument dat de scholen zich, omdat ze leergeld vragen, bezig houden met “commerciële activiteit” en dus onderhevig aan de gebruikelijke eigendomsbelasting.

Geen geld

Aartsbisschop Negri verwerpt die lijn van denken. Katholieke scholen vormen een dienst aan de scholieren en de samenleving, zegt hij. Hij stelt dat het aartsbisdom geen fondsen heeft om de belastingaanslag te betalen en dat “we gedwongen zullen zijn om de scholen te sluiten.” (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.