<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Schönborn ondersteunt EU-burgerinitiatief voor echte gezin

KN Redactie 18 september 2016
image

Kardinaal Christoph Schönborn van Wenen ondersteunt het EU-burgerinitiatief ‘Moeder, vader, kind’.

Dit is erop gericht het huwelijk tussen man en vrouw alsmede de positie van het echte gezin in de EU-wetgeving te versterken. “De toekomst van Europa hangt van het gezin af”, benadrukt de Weense aartsbisschop. Het gezin is een goed, zo citeert hij paus Franciscus in Amoris Laetitia, “waar de samenleving niet zonder kan, maar dat beschermd moet worden”. Daarbij hoort ook het “hooghouden van het besef van de uniekheid van het huwelijk: als gemeenschap van man en vrouw met het vermogen nageslacht voort te brengen en zo door afstamming een gezin te stichten”, aldus de kardinaal.

Toekomstbestendige gezinscultuur

De kardinaal is het eens met de doelstellingen van het door privépersonen gedragen ‘Europees burgerinitiatief voor de bescherming van het huwelijk en het gezin’. Dit wil dat het begrip ‘huwelijk’ gedefinieerd wordt als de duurzame verbinding van man en vrouw, en ‘gezin’ als een samenlevingsvorm die op huwelijk en/of afstamming berust, en dat zij zo in het regelwerk van de Europese Unie worden verankerd. “Deze omschrijving moet de teksten van de Unie eenduidiger maken en veilig stellen tegen ideologische ommunting, echter niet een oordeel over concrete betrekkingen vellen. Ik zie daar een bijdrage in voor een toekomstbestendige en voor de hele samenleving vruchtbare gezinscultuur”, aldus de kardinaal.

Digitaal ondertekenen

Het burgerinitiatief ‘Moeder, vader, kind’ kan hier digitaal ondertekend worden (Nederlands). (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.