<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaalswoning in Mexico-Stad overvallen, beveiliger gedood

KN Redactie 23 oktober 2018
image
Kardinaal Rivera. (Foto: CNS photo/Max Rossi - Reuters)

Bij een overval op de woning van de Mexicaanse kardinaal Norberto Rivera Carrera is zondag een beveiliger doodgeschoten.

Volgens Raymundo Collins, secretaris van openbare veiligheid in Mexico-Stad, arriveerden op 21 oktober minstens twee mannen in een bestelbusje bij de woning. Ze deden alsof ze een envelop kwamen bezorgen.

Vervolgens “wisten ze de deur te forceren” en drongen ze het pand binnen, aldus Collins. Daar ontstond een vuurgevecht met hulpagent Hernandez, die de kardinaalswoning beveiligde. In Mexico-Stad bewaken hulpagenten openbare gebouwen en verschillende andere locaties.

Hernandez kwam om in het vuurgevecht. Vervolgens vluchtten de verdachten in twee wagens. Ze zijn nog niet opgepakt.

Rivera en verschillende anderen waren in het huis ten tijde van de overval, maar volgens de autoriteiten liepen zij geen gevaar.

Kardinaal Rivera was tot juni 2017 aartsbisschop van Mexico-Stad. In 2018 werd hij opgevolgd door kardinaal Carlos Aguiar Retes. Aguiar heeft zijn steun aan zijn voorganger uitgesproken en zei te bidden voor Hernandez en zijn familie.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.