<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Katholiek Nieuwsblad lezersdag 2017: een terugblik

KN Redactie 17 november 2017
image
Katholiek Nieuwsblad Vaticaan-correspondente Marta Petrosillo. (Foto's: KN - Jan Peeters en Peter Slootweg)

[MET FOTO’S] Katholiek Nieuwsblad hield zondag 12 november zijn lezersdag.

De ontmoetingsdag tussen lezers en medewerkers van Katholiek Nieuwsblad vond plaats op het terrein van Abdij Mariënkroon in het Noord-Brabantse Nieuwkuijk.

Op het programma stond onder meer een inleiding door Katholiek Nieuwsblad Vaticaan-correspondente Marta Petrosillo. Zij vertelde over haar enerverende werk in en rondom het Vaticaan.

Mgr. De Korte

Ook hoofdredacteur Anton de Wit en directeur Patricia Kager hielden een korte inleiding voor de bezoekers over het werk bij Katholiek Nieuwsblad.

Er was een gezamenlijke lunch en er waren diverse workshops. Marta Petrosillo gaf een lezing over christenvervolging, singer-songwriter Lars Gerfen gaf een huiskamerconcert en eindredacteur Peter Doorakkers hield een workshop over ingezonden brieven.  

Voor de kinderen was er een apart programma met onder meer spellen, zang en dans.

De dag werd afgesloten met de Heilige Mis, gecelebreerd door Mgr. Gerard de Korte, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch.

Reacties 

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.  

Vele abonnees van Katholiek Nieuwsblad, volgers van onze Facebookpagina en andere geïnteresseerden hadden de moeite genomen naar Nieuwkuijk te komen voor het bijwonen van de lezersdag.

“Het is positief om zoveel katholiek geëngageerde mensen mee te maken, en ook dat er veel jonge mensen zijn. Deze dag is een impuls om met nieuwe hoop verder te gaan. De verjonging van KN vind ik heel fijn, dat geeft mij vreugde”, reageerde Leo van den Broek (76) uit Nijmegen na afloop van de dag.

En Maryse Stam (59) uit Alphen aan de Rijn: “Een heel mooie dag. We zijn al heel lang abonnee van KN. Het vierde nummer van KN was de eerste editie die we kochten. Kort daarna zijn we abonnee geworden. Het is mooi om elkaar als lezers en redactie te ontmoeten.”

Chrisiaan de Kiefte (46) uit ’s-Gravenhage zei: “Het is heel goed dat er zo’n lezersdag is. Je ziet alle medewerkers en redactieleden. Het is mooi dat je je inbreng direct aan de redactie kan laten weten. Op zo’n dag is de ontmoeting informeler en minder afstandelijk dan contact via e-mail.”

Foto’s

Hieronder een selectie uit de vele foto’s van de Katholiek Nieuwsblad Lezersdag. In de krant van deze week (KN 46) geven lezers hun reactie op de lezersdag.

In de editie van volgende week van Katholiek Nieuwsblad staat onder meer het interview dat de kinderen tijdens de lezersdag hadden met mgr. De Korte.

[widgetkit id=”58″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.