<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Katholieke Bijbelstichting publiceert leesrooster voor missiemaand

Peter Doorakkers 24 september 2019
image
Aan de hand van het leesrooster kan iedere katholiek zich bezinnen op zijn eigen missie. Foto: Patrick Fore - unsplash.com

De Katholieke Bijbelstichting (KBS) heeft een speciaal leesrooster gemaakt met bijbelteksten voor oktober.

Komende maand is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘buitengewone missiemaand’; het thema van de maand is ‘Gedoopt en gezonden’.

Bezinnen op je eigen missie

Met het leesrooster wil de KBS katholieken helpen om zich tijdens deze maand te bezinnen op hun eigen missie, meldt rkkerk.nl, de site van de Nederlandse kerkprovincie.

Teksten uit de Handelingen van de Apostelen

Het rooster bevat vooral teksten uit het bijbelboek Handelingen van de Apostelen. Daarnaast bevat het ook het gebed dat paus Franciscus schreef voor de buitengewone missiemaand. Met de maand hoopt hij het missionair elan in de Kerk te stimuleren, aldus rkkerk.nl.

Podcast over het leesrooster

Het leesrooster is te downloaden van rkbijbel.nl.

In het kader van de missiemaand oktober verscheen op katholiekleven.nl een podcast met diaken Vincent de Haas, die het leesrooster samenstelde.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.