<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Katholieke priester op Filipijnen vermoord

KN Redactie 5 december 2017
image
Marcelito Paez (Foto: Facebookpagina Paez)

Op de Filipijnen is maandagavond een katholieke priester en mensenrechtenactivist in zijn auto neergeschoten.

De priester zat achter het stuur toen vanaf een naast hem rijdende motorfiets het vuur werd geopend. Paez overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De daders ontkwamen.
De politie heeft de plicht bij voldoende bewijs de zaak op te lossen, verklaarde de woordvoerder van president Rodrigo Duterte. In de verklaring op de website van de staatsnieuwsdienst PNA waarschuwde hij ervoor de zaak niet overhaast als “politieke moord” te bestempelen. Dat is aan de autoriteiten om te bepalen.

Veroordeeld

Bisschop Roberto Mallari van San José veroordeelde de moord. De priester zette zich als coördinator voor de missie in de rurale gebieden vooral in voor de rechten van armen en boeren.
De Filipijnen gelden wereldwijd als één van de gevaarlijkste landen voor mensenrechtenactivisten, milieubeschermers en kritische journalisten. Regelmatig zijn ook priester en religieuzen het slachtoffer van aanslagen. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.